Soppkök Malmö

Soppkök Malmö Kommer till Malmö festivalen!

Lämna en kommentar

Hej på er där ute! NU är det dax igen för Soppkök Malmö.

Under sommaren hamnar många som befinner sig i hemlös situation i kläm, svårt att få sitt beslut, svårt att komma i kontakt med sina handläggare och många får vänta vilket kan vara otroligt påfrestande.

SoppkokMalmo kommer att ha soppkök under Malmö Festivalen den 19 augusti och 24 augusti. Plats är inte riktigt klart än men vi återkommer så fort vi vet. VI BEHÖVER ERT STÖD OCH ER MEDVERKAN då det är mycket som skall ordnas med inför. Jag Janni och Douha kommer att vara ute på Malmö stad den 15, 17, 19 Augusti och sprida ordet samt sätta upp affischer och även gå runt till olika för att höra om de vill bidra med något. Vi behöver hygienartiklar, Underkläder, strumpor, t-shirts, tröjor osv. Hör gärna av er till vår facebookgrupp http://www.facebook.com/groups/353112184720585/ eller skicka ett mail till oss soppkokmalmo@gmail.com skriv ner vilka dagar och vad du kan tänka dig göra/delta/bidra med :-) ALLA BEHÖVS OCH ALLA ÄR VÄLKOMNA! TILLSAMMANS KAN VI MEDVERKA TILL ETT HUMANARE SAMHÄLLE!

Malmö stad!

Hemlösa i Malmö ökar. Kommunens kartläggning under 2011 visade att 1 039 personer i staden nu är hemlösa enligt deras definition, vilket är en ökning med 15 procent under ett år!! Hemlösheten i Malmö ökar och kostar staden 150 Mkr varje år. Malmö ligger på tredje plats i HELA landet enl Dagens samhälle, med flest antal hemlösa per 10 000 invånare!!
Det är katastrofalt att befinna sig utan bostad, vilket gör det otroligt svårt att komma in i samhället. Ökningen bland barn under 18 år har ökat otroligt mycket och i november 2011 fanns det  240 barn i hemlösa familjer i Malmö stad, vilket är rekordmånga! Alldeles för många. Vi kan uppmärksamma detta tillsammans och förändra.

Hälsningar Janni en av arrangörerna bakom Soppkök Malmö

Annonser

Författare: Jannkan

Läser på Högskolan Socialt Arbete ledning organisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s