Soppkök Malmö

Information inför Malmöfestivalen!

Lämna en kommentar

Soppkök Malmö blev inbjuden av Malmö stad att vara med under Malmöfestivalen som är nu mellan 17 Augusti och 24 Augusti. Vi tackade givetvis ja till detta, då vi anser att göra Malmöfestivalen till en festival för hemlösa skulle vara trevligt och uppskattat, att som hemlös ha någonstans där de kan komma och få varm mat och en god kopp kaffe eller bara få komma och sitta ner och bara vara tillsammans.

Vi kommer att finnas på EkoReko Gustav Adolfs torg den 17 Augusti och den 22 Augusti för att informera om situationen Hemlös, Soppkök Malmö´s syfte är att belysa problematiken kring den utbredda hemlösheten i Sverige och i Malmö samtidigt som vi vill  medverka till en förändring.

Soppkök Malmö kommer även att bjuda på Soppkök för hemlösa den 19 Augusti och den 24 Augusti där det bjuds på en härlig Soppa som Malmös fina restaurang Rebell och restaurang Bloom in the park gjort och bidrar med, vilket vi är jätte glada för. Vi kommer även att bjuda på  kaffe och något gott till. Soppköket kommer även att ha kläder och hygienartiklar att dela ut till de som behöver de.  Soppkök Malmö kommer då att finnas till vid Altonaparken intill Bluestältet som ligger intill Raoul Wallenberg park på andra sidan om Amiralsgatan under tiden 15-19 kommer vi vara aktiva.

Soppkök Malmö har inlett att samverka med Antivåldsbyrån i Malmö, vi kommer att ha vårt lager hos dem och de kommer även att delta aktivt under våra informations träffar och soppkök under Malmöfestivalen. Tillsammans kan vi nå ut längre och underlätta för varandra. Underbart att fler vill vara med att förändra för våra medmänniskor i vårt samhälle.

Vi vill jätte gärna att så många som möjligt följer med oss ut och informerar eller om någon kan bidra med något som vi kan dela ut till våra hemlösa. Det som uppskattas är Hygienartiklar, strumpor, Nya underkläder så som ex boxershorts som kan användas av alla etc. Vi tar tacksamt emot era bidrag :-)

Vi kommer tillsammans att göra Malmöfestivalen till en trevlig minnesvärd festival även för människor i situation hemlöshet i Malmö. Må väl så länge och vi hörs och ses :-)

Karta på vart vi ska vara och oss under planeringsmötet

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Författare: Jannkan

Läser på Högskolan Socialt Arbete ledning organisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s