Soppkök Malmö

Malmöfestivalens information och Soppkök.

Lämna en kommentar

Människor gör som andra människor.
Måste berätta vad vi upplevde i kväll efter vår information på EkoReko. Vi gick ut på en vandring för att sätta upp affischerna som skall informera till våra hemlösa.

När vi kom till bron som går ut till centralstationen i Malmö, satt där en kvinna på marken med en pappmugg framför sig och bad om pengar. Hon var liten och tunn hade smutsiga kläder. Hon försökte verkligen göra allt för att få människorna som passerade förbi henne att se henne! Det var fullt av människor som befann sig på bron. ALLA! Bara passerade förbi kvinnan, nästan som hon inte fanns. Det var fruktansvärt att se.

Men Vi gick fram till henne, satte oss ner och försökte förklara om vårt initiativ på söndag. DÅÅ först när vi suttit en stund började människor att plocka i sina fickor efter slantar och la pengar i hennes mugg. Även varma blickar mötte kvinnan nu…
På en skylt längre ner in till stortorget hänger det en stor skylt med texten ”Ge dina pengar till fattiga” Som alla kan se från bron.
Visst är det märkligt att det är så. Men Stannar du till gör andra det också! Tänk på de!!!
Även missbrukare, hemlösa, fattiga, vem det nu må vara i för situation. Alla är människor!!!
Kram och vi hörs ;-)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Alla är välkomna att vara med i Soppkök Malmö. Vi önskar verkligen att fler ville vara med oss att hjälpa och stötta våra medmänniskor i deras hemlösa situation.

Du kan vara med genom att bidra något, som vi kan dela ut till hemlösa under våra Soppkök. Du kan hjälpa till med att skriva ut affischer så vi kan sprida det hela till de hemlösa i Malmö, då de inte har tillgång till dator osv. Vara med oss att vandra på stan och träffa hemlösa. Vi behöver även hjälp med transport till och från soppköken, hämta bröd hos konditoriet. Någon kanske vill blogga :-) Ta kontakt med oss så hjälps vi åt alla.

I morgon skall vi ha Soppkök vid Altonaparken inte långt ifrån Bluestältet kl 15-19 VÄLKOMNA Vi hörs & ses

Annonser

Författare: Jannkan

Läser på Högskolan Socialt Arbete ledning organisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s