Soppkök Malmö

Malmöfestivalen är över. Nästa soppkök 23 September.

Lämna en kommentar

Bakom var siffra och stapel i kartläggningen av hemlöshet i Sverige finns verkliga människor; människor vars liv av olika anledningar havererat och som behöver stöd och hjälp att komma ur sin utsatta situation som hemlös (Skånes stadsmission).

Soppkök Malmö vill uppmärksamma dessa människor bakom dessa siffror genom att finnas till hands under våra soppkök, lyssna till deras historier bakom. Vi dömer ingen och behandlar alla lika oavsett.

Malmöfestivalens sista Soppkök Malmö i samband med Malmöfestivalen gick FANTASTISKT bra. Vi uppskattar att över ca 200 personer i olika situationer från 12 år och uppåt kom förbi Soppkök Malmö den 24 augusti. 

ALL vår goda soppa tog slut! Tack till Restaurang Bloom in the park & Restaurang Rebell. Soppan blev mycket uppskattad. Kaffet, drickan, tog också slut. Även det mesta bröd och fikat gick åt. Tack till Konditoriet!

Människorna som kom till  Soppkök Malmö sjöng tillsammans, även en man hade med sig en gitarr och spelade och höll igång stämningen. Det skämtades en hel del som fick många av oss att skratta och glömma tråkigheter för en stund.

Vi var även allvarliga, gråtit lite, lyssnat en hel på livsberättelser. Vi hade en riktigt härlig stämning och soppköket var så uppskattat. TUSEN TACK TILL ALLA som har följt, stöttat, bidragit, kommit förbi, hjälpt till att servera soppa, provat ut kläder. NI ÄR BÄST!! Tillsammans kan vi göra något riktigt bra eller hur! ♥ 

Missa inte nästa soppkök som vi har den 23 september mellan 15-19 vid Altonaparken korsningen Amiralsgatan och Södra promenaden! Då när hösten är på ingång. 

Vi vill även rekommendera att läsa Raine Gustafssons bok ”Raines Dagbok” Som nu Efter 59 år har lämnat oss. Raines kropp orkade inte längre, då han efter ett helt liv vistats på gatorna och många vändor i fängelset. Raine kallade sig inte för hemlös han betraktade sig själv som bostadslös. Vi hoppas att vi tillsammans kan upplysa om hemlösheten så fler människor får sin egen nyckel till sin dörr och hem i framtiden.

Citat ur Raines bok ” Köldskador påminner om brännskador, på alla fingrarna utom tummarna hade jag stora – böld och vätskefyllda blåsor. Flera av vänsterhandens fingertoppar är alldeles svarta. Lite tur i oturen har jag: mitt högra pekfinger läkte först. Då kan jag i alla fall skriva.”

LÄS GÄRNA RAINES DAGBOK. RIP <3 

Soppköket i Helsingborg.

Vi kan berätta att i söndags hade soppköket i Helsingborg sitt andra soppkök, var förbi med deras skylt som STORbildsbolaget har sponsrat oss med. Soppköket i Helsingborg har haft stor uppmärksamhet genom Helsingborgs Dagblad och de är nu snart uppe i ca 450 medlemmar helt fantastisk opinion där blivit. 

På soppköket i Helsingborg Träffade jag en fin kille som kom förbi han fick lite kläder och mat, han berättade för mig att han inte ätit något på 3 dagar, då han inte haft någon matlust. Vi stod och pratade ett bra tag. Han berättade att han endast var 22 år och missbrukar tungt, men försökt sluta flera gånger men inte lyckats. Hans historia han berättade var otroligt hjärtskärande. Vi får inte Glömma att vi är människor alla med hjärta och själ oavsett hur situationen ser ut. Han berättade att han var så glad att vi fanns och för att vi kan lyssna utan att döma.

Även Soppkök Stockholm planerar att dra igång soppkök nu i september efter sitt sommaruppehåll :-)

Må väl och vi hörs!

Annonser

Författare: Jannkan

Läser på Högskolan Socialt Arbete ledning organisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s