Soppkök Malmö

Nattvandring efter Hemlösa inför Soppkök.

Lämna en kommentar

Det är Höst! Grått, kallt, regnigt och dystert!

När vi kommer till centralstationen i Malmö under fredagen har vi tjocka jackor med luva på oss. Vi har bestämt att samlas på centralstationen för att dela upp oss inför vår vandring i stan efter hemlösa och sätta upp affischer. Väl inne på centralen ser vi två män sitta på en bänk och vi går fram till dem. Det är två bekanta från tidigare soppkök. Det blev stora kramar och mycket att prata om då det var ett tag sedan sist. Det berättades om hur det är att ligga under bar himmel helt ensam. Det berättades mycket om månen som de brukar studera när de är ute i kylan. Vi delade med oss av våra affischer som de skulle dela ut till sina vänner och dyka upp till oss på söndag.

Under vår vandring igår träffade vi en kille som har kommit förbi ett par gånger tidigare under soppkök Malmö, men vi har inte sett till honom i somras. Nu när vi var ute i går fick vi se en kille stå i ett hörn under ett tak han hade inga strumpor eller skor på sig! Han hade ett 3 tal plastpåsar stående runt om sig och han stod med händerna i sin jack ficka, och en huvtröja uppdragen över huvudet. Han fick syn på oss och vi gick fram till honom. Jodå han kände igen oss från möllevången där vi hade soppköken i början. Han blev glad och frågade direkt vart vi skall vara och om vi hade någon sovsäck och liggunderlag till honom. Hoppas verkligen han kommer förbi oss på Söndag.

När det är regnigt ute är det svårt att hitta hemlösa då de givetvis söker skydd någonstans. Malmö har ingen central samlingsplats där människor samlas och de flesta hemlösa vandrar omkring ensamma.

Under denna vandring dök det upp ett 10 tal människor som ville vara med och hjälpa till UNDERBART! Det tackar vi för vi är i stort behov av flera volontärer bakom soppkök Malmö. Vi har fått in en del som är intresserade utav att hjälpa till lite mera bakom och vi skall träffas på söndag eller nästa vecka men det ser lovande ut :-)

Vi har även blivit inbjudan utav Kaosa Kritiska Organiserade Socialarbetares Manifestation den 6 oktober. De vill manifestera för att sätta fokus på hur den sociala välfärden nedmonteras, och vilka konsekvenser detta får för vårt samhälle. Är det någon som är intresserad maila gärna till oss på soppkokmalmo@gmail.com rubrik Manifestation.

Meningen med Soppkök Malmö är att uppmärksamma våra hemlösa medmänniskor i samhället. Belysa denna situation! Alla i vårt välfärds Sverige ska ha rätt till tak över huvudet. Vi är ju faktiskt ett rikt land! Men varför är det då så många som inte har ett hem? Det får inte fortsätta att öka! Kom förbi oss! Bidra med något som vi kan dela ut till vår målgrupp. Kom prata med oss. Se oss.Tillsammans krossar vi fördomarna bakom denna situation!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Du behövs!

Dela gärna med er denna folder där det står Om Soppkök Malmö, Vilka som är våra Samarbetspartners, Om hemlöshet och Hur man kan hjälpa till: Om Soppkök Malmö folder

Annonser

Författare: Jannkan

Läser på Högskolan Socialt Arbete ledning organisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s