Soppkök Malmö

Titta hit och låt oss agera tillsammans

3 kommentarer

Nu på söndag är det dags för Soppkök Malmö och för första gången anordnar vi det i Folkets Park.

Det är inte alltid så lätt att anordna ett soppkök. Det är lite som domino, att om en bricka faller, faller alla. Först var det det där med el. Ringa hit, ringa dit. Ringa upp, ringa ner. Ringa ut och in på allt och alla. Tillslut fick vi inse att vi var tvungna att hitta en ny plats att vara på. Folkets park räddade allt och dominot var återigen stabilt.

Kokplatta. Dominobricka nummer två står och vinglar. Ingen har en kokplatta. Utan kokplatta står vi där med kall soppa i kalla Malmö i den kalla hösten. Tillslut, för cirka 13 timmar sedan, fick vi tag på en kokplatta. Ett riktigt nervöst dominospel.

Dominobricka nummer tre är den värsta av alla dominobrickor. Soppan! Det fanns ingen restaurang som kunde bidra med 30 liter soppa! De andra restauranger som tidigare bidragit kände att det inte var möjligt den här månaden och då var det dags att sätta sig ner och ringa ut och in på allt och alla igen. Och så i dag kom den fantastiska nyheten om att Moriskan i Folkets park kan bidra med soppa på söndag och med ett litet plus i kanten: vi slipper transportera soppan. Fantastiskt.

Varför håller vi på? Varför denna ständiga press, stress och känsla av att det kanske inte går ihop? Jo, för att vi måste. Det handlar inte bara om att el, kokplatta och soppa måste vara på plats. Det handlar om att det finns omkring 840 hemlösa i Malmö, 8300 i Stockholm och 34000 i hela Sverige och att alla har en egen historia. Vi vet inte varför alla dessa individer, alla dessa människor har hamnat i hemlöshet. Vi vet bara att det är fel. Det är fel att det finns lika många hemlösa i Stockholm i dag som det fanns i hela Sverige för 13 år sedan. Vi frågar oss själva: ”Varför?”

Vad gör vi? VI SYNS! Vi uppmärksammar hemlösheten i Malmö och i Sverige och vi jobbar för att förebygga fördomar och förutfattade meningar. Tillsammans kan vi umgås, samtala och förhoppningsvis starta något som kan vara slutet på denna onda cirkel.

Vill du vara med och hjälpa till? Hör av dig! Vi finns på mail (soppkokmalmo@gmail.com), Facebook, Twitter (under hashtagen #soppkökmalmö) eller kommentera här på bloggen.

Massvis med kärlek till Folkets Park och Moriska Paviljongen.

Lite tips om vad som behövs och hur du kan hjälpa till:

NI SOM KAN: SKRIV UT OCH KLISTRA UPP PÅ HUSKNUTEN ELLER VARANNAN LYKTSTOLPE!

Till er som vill ha lite varm soppa och varma kläder så står tid och plats på denna affisch och vi kommer att sätta upp den lite här och var i Malmö kvällarna innan soppköket den 28 oktober.


Annonser

3 thoughts on “Titta hit och låt oss agera tillsammans

  1. Jättebra initiativ! Om en inte har möjlighet att komma och lämna saker just mellan de tiderna, finns det möjlighet att ställa saker någonstans lite tidigare på dagen?

  2. Vi är redan på plats kl:13.00 på Folkets park för att få allt på plats och har ni inte möjlighet då så är ni även välkomna den 1 och 2 dec. :) Tusen tack för att ni vill hjälpa uppmärksamma hemlösheten!

  3. I just signed up to your blogs rss feed. Will you post more on this subject?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s