Soppkök Malmö

Tack för igår och låt oss fortsätta kämpa för imorgon

Lämna en kommentar

När jag tänker på gårdagens soppkök blir jag alldeles varm inombords. Massvis med kläder, massvis med mat och framförallt, massvis med kärlek.

Vi vill tacka alla som rivit ut garderober och förråd och skänkt till de hemlösa och bostadslösa under gårdagen. Tack till er som gjorde detsamma men inte fick ge på grund av dålig planering från vår sida. Vi har lärt oss av vårt misstag och inser att vi måste strukturera upp det hela bättre och lovar att ha ett bättre system i framtiden. Vi kommer inte att kunna ta emot kläder vid nästa soppkök, men när det är aktuellt igen så säger vi till i förväg.

Tack till Moriska Paviljongen för den supergoda soppan och till Folkets Park som varit så otroligt generösa och låtit oss stöka omkring och använda oss av kaffebryggaren(!) samt att de ger oss möjligheten att ha soppköket där i framtiden. Och så klart, tack till er som hjälpt till före och efter soppköket och till er som stannade kvar på plats och samtalade, ställde frågor och tog oss ett litet steg närmare att krossa fördomarna.

Även om gårdagen är förbi måste vi fortsätta samtala om hemlösheten och det faktum att den ökar i Malmö och i Sverige. Låt oss inte blunda och förglömma det vi tog med oss hem till våra varma sängar efter igår. Låt oss fortsätta samtala och diskutera. För många är det ingen självklarhet att ha en varm säng att komma hem till. Det är ingen självklarhet att ha tak över huvudet, och för allt fler är det idag ingen självklarhet att ha en egen lägenhet att komma hem till.

Den 1 december befinner sig Soppkök Malmö på Gustav Adolfs torg i och med Jul i Malmö city för att informera om vad vi gör och vad det är vi vill förmedla. Den 2 december är det dags för nästa soppkök och då är vi återigen i Folkets Park.

Hjärtliga tack och vi ses vid nästa soppkök!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s