Soppkök Malmö

Årets första soppkök blev fantastiskt

Lämna en kommentar

Äntligen gick årets första soppkök av stapeln och vilken fantastisk dag vi hade tillsammans. Den senaste tiden har vi fokuserat på att bli så pass organiserade som det bara går men igår upptäckte jag att man kan inte planera inför allt i minsta detalj. Ibland blir det lite kaosartat, och vet ni vad? Jag gillar det! Karl som var soppansvarig tyckte likaså!

Med kaos menade jag att det kom in supermycket kläder. Helt plötsligt hade vi ett enormt berg av kläder som vi var tvungna att gå igenom. Efter bara 40 minuter in i soppköket så uppdaterade vi får Facebooksida att vi inte tog emot mer. Detta riktade vi åt de personer som inte gått hemifrån än och kanske funderade på att donera lite. Vi tog självfallet emot allt som folk kom med i alla fall. Vi fick dessutom ett litet tips om att vi kunde lämna kläder på Vallhem vid Stora Kvarngatan 4. Detta kom i samma läge som Mikael, som var transportansvarig kom och frågade hur vi skulle göra? Han ville ha idéer och tips om vart vi kunde frakta kläderna samt förvara dem.

Jag ringde Vallhem och de sa att vi kunde komma med en gång med ett par säckar herrkläder så det gjorde vi. Jag (Melanie) och Mikael packade skåpbilen och körde dit!

När vi kom tillbaka hade  volontärerna i insamlingstältet sorterat de flesta kläder och gjort ett toppenjobb.

Vi hade byggt upp ett klädtält och ett sopptält som förra gången men vinden lyfte nästan båda tälten så Danilo kom med idén att flytta ihop tälten. Genast blev det varmare och man tvingades närmre varandra och detta kände jag personligen var positivt. Vi ska inte vara rädda att prata och ta i varandra.

De flesta av de hemlösa som kom kände jag igen men där fanns ett tiotal jag aldrig sett innan vilket är positivt på det sätt att de hittat till oss och självfallet negativt i den bemärkelse att det finns hemlöshet.

soppkök1

Här ser ni insamlingstältet där folk donerade kläder och dylikt.

soppa4

God soppa från Tröls värmde frusna magar

soppk3

Besökare

soppa5

Underbart att vi får vara i Folkets Park som förser oss med tält och bänkar.

karl

Volontärer samt besökare i sopptältet

Nedan följer en notis från Douha

  • Anledningen till varför vi på senaste tiden har fokuserat på att organisera oss så gott det går är för att minska förvirringen över vad man ska göra, vem man ska vända sig till och att det inte blir allt för många volontärer på plats som känner sig syssellösa/hjälplösa. På så sätt blir det mer effektivt men samtidigt försöka undvika bli strikt organiserade för att vi är fortfarande och kommer förbli privatpersoner som driver detta. Exakt alla är och alla ska känna sig välkomna dvs om du bara vill komma förbi för att samtala eller vill bli en ny volontär m.m. vi välkomnar exakt alla oavsett etnisk, religiös, politisk, sexuell eller personlig övertygelse. Självklart verkar vi därför i en anda som är antirasistisk, antisexistisk och antihomofobisk. Var och en av individerna som är verksamma inom initiativet har naturligtvis rätt att uttrycka sina personliga åsikter.

Hur tyckte ni som var besökare att det var att komma till soppköket och få donera och träffa folk? Har ni förslag på hur vi kan bli bättre så säg gärna till.

Jag är som sagt jättenöjd med vår soppkök. Jag hjälpte flera stycken att hitta rätt skor och jacka och jag vet att alla andra volontärer kände vilken nytta de också gjorde!

Är ni intresserade av att vara volontär maila till soppkokmalmo@gmail.com Kan ni inte vara med under soppköken kan ni även hjälpa till med att nattvandra!

Tills nästa gång

/Melanie och Douha

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s