Soppkök Malmö

29 september, den dagen då Brittsommaren kom till vårt soppkök

1 kommentar

I söndags hade vi återigen ett soppkök som för mig personligen kommer vara något jag bär med mig i resten av livet.

Brittsommaren kom och välkomnade oss alla volontärer och behövande. Som vanligt hade vi några trogna besökare som kom och hjälpte oss med tältet tillsammans med vår Mårthen från Folkets Park.

Vi satte upp tälten på ett nytt sätt som för övrigt var väldigt öppet och välkomnade. Det såg lite ut som en gammal statarlänga i hur vi hade placerat den. Varenda soppkök är lite av ett experiment. Hur ska vi stå när vi ska ge ut kläder? Hur ska tälten vara placerade? Ska soppan stå först eller sist? Ja vi testar nytt varenda gång. Vi är långt ifrån perfekta.

Soppan kom från Green Mango och var jätteuppskattad. Som vanligt hade Konditori Katarina skänkt bröd och kakor vilket de alltid så snällt ställer upp med. Denna gång hade vi hade även med oss två tjejer, Mariette och Sofie som jobbar på Procurator, som hade en insamling på jobbet, där deras kollegor och företaget skänkte sammanslagt hela 8-10 stora svarta säckar till oss! Sedan kom även Fia och Annelie från Alternativ Mässa förbi. De berättade att de den 12 augusti stod på Amiralen och höll ett lotteri där de sammanlagt fick ihop 6000 kr. De ville att pengarna skulle gå till hemlösa och köpte därför sovsäckar, hygienartiklar och mössor som de lämnade över. Wow, vilka bra engagemang och idéer tycker vi! Och inte på tal om alla de gåvor som kom in från allmänheten! Det är helt överväldigande!

Dagarna innan soppköket hade våra problem med Miljöförvaltningen löst sig. Vi alla tyckte att det skulle vara en bra idé att återigen försöka bjuda in politiker till vårt soppkök. Denna gången kom Sverigedemokraterna och Folkpartiet. De båda partierna lyssnade aktivt på vad vi hade och säga och Eva-Marie Olsson från SD skrev ett inlägg på deras hemsida om hennes uppfattning av oss och soppköket. Det kan ni läsa här. Från folkpartiet kom Magnus Hulthe Andersson och han har varit och besökt oss innan.

Vi räknade att 110 soppskålar gick åt. Okej, vissa kanske tog soppa mer än en  gång och ville ha en ny soppskål men överlag återanvände folk sina soppskålar under dagen eftersom vi medvetet försöker spara på engångsartiklar då vi vill värna om miljön.

Sandra hade dessutom med sig sin systemkamera under dagen och knäppte jättefina bilder på oss alla som vi gärna vill dela med oss.

sopp9

Sofie och Mariette från Procurator.

sopp2

 

sopp4

sopp5

sopp6

sopp7

sopp8

Annonser

One thought on “29 september, den dagen då Brittsommaren kom till vårt soppkök

  1. När människor blir med medvetna om orättvisor, visar dom ett engagemang och en omtanke som ger mig nytt hopp om människan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s