Soppkök Malmö

Vi vill välkomna er till En stor fet j@vla Jul med Soppkök Malmö!

3 kommentarer

bild-35

”Snön ligger vit på taken. Endast en hemlös är vaken Juleljusen värmer inte när man står utanför i kylan och tittar in.”

 

Julafton 2013 blir verkligen annorlunda då vårt främsta mål är att skapa en varmare jul för alla. Som ni säkert vet så kommer vi befinna oss inomhus, på Breeze närmare bestämt som är en nattklubb som vi är oerhört glada över att få låna. Adressen är Södergatan 16 och ligger på gågatan, nära Stortorget i Malmö. Vi beräknar att vi blir 150-200 personer inkl. volontärer. men Breeze har plats för många många fler :-)

Programmet är enligt följande:

Kl: 12.00–13.00 Jullunch

Kl: 13.00–15.00 Julmys och underhållning

Kl: 15.00–16.00 Kalle Anka

Kl: 16.00–18.00 Julbord

Kl: 18.00–19.00 Julklappsutdelning

Kl: 19.00–20.00 Ris a’la Malta & Avslut <3

Som det ser ut idag har vi runt ca 80 volontärer vilket innebär att vi inte kan skriva upp fler. Man är välkommen ändå för att hjälpa till på plats eller bara för att umgås och träffa nya människor. Lite glädje och en känsla av mättnad, bara om det så är för en dag. Ett bra tillfälle att umgås. chilla, äta, träffa nya människor med mycket mera.

En Jul för alla som inte har någonstans att ta vägen eller som är kanske ensam.

Låt oss förvandla nattklubben till ett stort gemensamt vardagsrum med ljus, musik, mat och massa skratt där vi bemöter alla med värme och respekt precis som vi hade gjort i vårt eget hem. Vi ser fram emot julafton 2013 och det är med blandade känslor vi vill välkomna er till att fira En stor fet j@vla jul med Soppkök Malmö!

Många av er har hört av sig och vill hjälpa till ännu mer inför julfirande vilket är oerhört glädjande och nedan hittar ni tre olika sätt som man kan hjälpa till med om man vill:

OBS! Vi tar ej emot begagnade kläder inför julen, nästa klädinsamling är på Folkets Park den 26/1 2014 kl 13.00.

Kvällsvandringar: Detta är en viktig del då vi informerar våra besökare att vi kommer att ha öppet under Julafton där de kan få gratis mat m.m. Vi kommer att ha kvällsvandringar: 18/12 kl 18.00-19.00 19/12 kl 19.00-20.00 20/12 kl 20.00-22.00 Vi samlas då vid centralstationens huvudingång (vid bussarna) där en ansvarig från soppkök Malmö kommer att stå i orange jacka. Sedan delar vi upp oss i grupper för att sätta upp affischer i centrala Malmö. Om ni är intresserade och vill delta uppge vilken dag och mejla in till oss på volontar@soppkokmalmo.se .

Julhjälpen: Under 21/12-22/12 mellan kl. 11.00–18.00 kommer vi att befinna oss på Gustav Adolfs torg för att samla in julklappar. Där kommer att finnas omslagspapper, saxar och tejp för er som vill ge bort julklappar. Vill ni ha tips på julklappar så har vi bifogat en lista på vad våra besökare kan ha användning för.

Matinsamling: Om ni vill bidra ytterligare med mat eller annat som vi efterlyst på vår önskelista på Facebook och bloggen, kontakta  gärna oss på volontar@soppkokmalmo.se

Vi hoppas och tror på en fröjdefull fin Jul tillsammans fullt med värme och Kärlek <3

Vänligen Privatpersonerna bakom Soppkök Malmö.

Annonser

Författare: Jannkan

Läser på Högskolan Socialt Arbete ledning organisering.

3 thoughts on “Vi vill välkomna er till En stor fet j@vla Jul med Soppkök Malmö!

  1. Hej!
    Jag hittar inte önskelistan till julhjälpen 21-22/12 dvs presenter som era besökare vill ha / Jeanette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s