Soppkök Malmö

Kvällsvandra

Kvällsvandringen är en av de viktigaste aktionerna i Soppkök Malmö. Det är så vi når ut till Malmös hemlösa om att vi finns. Fem dagar innan söndagens soppkök gör vi tre kvällsvandringar med start på onsdagen mellan kl 20-22 sedan torsdagen 19-21 och fredagen kl 18-20. Då sprider vi information om soppköket genom att sätta upp så många affischer vi kan, runt om och i Malmö. Syftet är att berätta för hemlösa om kommande soppkök. Ni känner igen oss på vår orangea Soppkök Malmö-jacka som vi har på oss.

Hur går det till?
Vi möts alltid upp vid huvudentrén på Centralen i Malmö. Utrustad med affischer och en rulle bred, transparent tejp delar vi upp oss i grupper om minst två för att gå runt i Malmö och affischera.

Vi sätter upp affischerna (som informerar om det kommande soppköket, vart/när/hur det hålls och vad man kan få där) på affischväggar, elskåp, papperskorgar, lyktstolpar och parkbänkar utan att täcka över skyltar, namn eller nummer. Själva vandringarna brukar ta några timmar och vi sprider ut oss så att vi täcker så stora delar av staden som möjligt.

Du får gärna skriva ut och sätta upp affischer i ditt närområde eller dela ut på din arbetsplats eller skola.

Anmälan till kvällsvandring
 
Två fredagar innan varje soppkök öppnar vi anmälanSkicka iväg ett mejl till oss med rubriken ”Kvällsvandring” och ange vilka dagar du vill hjälpa till med att kvällsvandra. Hoppas vi ses på stationen.

Mejl: volontar@soppkokmalmo.se

Anmälan öppnar den 17/1-14

I mötet med de hemlösa
Vi är där som medmänniskor och lägger inga värderingar i hur någon väljer att leva sitt liv. Var respektfull, trevlig och glad. En del av de personer som är hem- och bostadslösa har ett missbruk av alkohol och/eller droger. Detta är inget vi tar ställning till.

Annonser